Igényfelmérő kerttervezéshez

Milyen kertet szeretnénk magunknak?

Kerttervezőként fontosnak tartom a megrendelők igényeit funkcionálisan és stílusban is maximálisan kielégíteni, használható és élmény teli, üdítő életteret nyújtani nekik. A kert szolgáljon mindennapi életünk színteréül, az esztétika találkozzon a funkcionalitással, működjön egy kis oázisként, melyben feltöltődhetünk testileg, lelkileg.

Jó kerttervet ezért csak személyre szabottan lehet készíteni, figyelembe véve a tulajdonosa ízlését, igényeit, körülményeit és fontos, hogy a terv tükrözze az Ő egyéniségét, ízlésvilágát. Érezze a kertet magáénak, hozzá illőnek.

Lényeges tudnom, hogy a kerttervet kinek-kiknek készítem, ismernem kell az életvitelüket, mert van, akinek csak egy kis meghitt zug szükséges, vannak, akik kiterjedt társadalmi életet élve nagy bulik rendezésére szeretnék használni a kertet, vagy a gyerekeknek szeretnének nagy játszóteret és még sorolhatnám.

Kérem, írja le pár mondatban, hogy miknek kell megfelelnie a kertnek, vannak-e gyerekek, a kertet-kertrészleteket mire és hányan szeretnék használni, esetleg vannak-e állatok.

Fontos kérdés a kert stílusa, melynek illeszkednie kell az épület és környezete stílusához. Ha vannak képek arról, hogy milyen kertek tetszenek Önnek, kérem, küldjön belőle néhányat, hogy tudjam, milyen irányba induljunk el. Lássam mi áll Önhöz közelebb a romantikus zegzugos, a letisztult minimalista, a formabontó kortárs stílus, a japán spirituális vagy a formális francia kertek.

Segítségképpen és gondolatébresztőként összeállítottam egy listát, amit kérem, töltsön ki. Az alábbi lista csak kiindulópontot ad, nem célja felsorolni minden kerti létesítményt, műtárgyat. Megléte nem garantálja, hogy a kertben minden kívánalmunk megvalósítható, hisz rajtunk kívülálló okok határt szabhatnak közös terveinknek (kert mérete, domborzat, önkormányzati előírások, talajviszonyok, túlzott karbantartási igény, magas költségek), de képet kapok a fontossági sorrendről.

Végül, ha tud küldeni egy helyszínrajzot a házról és a kertről, és néhány fényképet a területről, az szintén hatékonyan segít az előzetes gondolkodásban, koncepcióalkotásban. Az adatokat természetesen bizalmasan kezeljük, azt illetékteleneknek, harmadik félnek az Ön engedélye nélkül nem adjuk ki.

Lássuk tehát a részleteket!

  Név (kötelező)

  Email cím (kötelező)

  Cím

  Mobil (kötelező)

  Telek mérete (m2)

  [text]

  Épület(ek) kb. mérete (m²)

  Burkolt felületek kb. mérete (utak, kocsibeálló, m²)

  Zöldfelület mérete (m²)

  Talaj típusa (pl. agyag, homok, vályog, erdős, sittes-törmelékes)