Gyakori kérdések

Mikor kell Önöket felkeresnem, ha nyáron már a kész kertemet szeretném élvezni?
A tervezés és a kivitelezés hosszú folyamat. Mint egy házépítésnél, itt is először a megrendelő elképzeléseit, igényeit kell megismernünk, amely után a tervezés hozzávetőleg 4-8 hetet vesz igénybe. Mivel egész évben be vannak ütemezve az előre megrendelt kivitelezési munkáink, előfordulhat, hogy egy kertépítés megrendelése esetén hónapokat kell várni, mire sorra kerül az adott munka. Így általában a teljes folyamatra 6-9 hónapot érdemes számolni.

Mikor optimális a kertterv megrendelése?
A gyakorlat azt mutatja, hogy ha nagyon határozott elképzelése van a megrendelőnek, akkor a ház terv elkészülése után azonnal, egyéb esetben a ház építésének megkezdésével párhuzamosan, vagy beköltözés előtt egy kicsivel optimális a kert tervezésének megkezdése.

Tényleg csak tavasszal és ősszel lehet a növényeket telepíteni?
Nem, mivel többnyire konténeres vagy földlabdás növényekkel dolgozunk, így bármikor lehet ültetni, amikor a talaj nincs átfagyva.

Miért ilyen drága? Ez csak egy kertterv.
A tervezés folyamata összetett. Beletartozik a helyszínen való konzultáció, a meglévő kert felmérése, elképzelések egyeztetése. El kell készítenünk a meglévő állapot alaprajzát az építészrajzokból és a saját felmérésünkből. A kert kézi, skiccszerű megtervezése után mindent digitálisan rögzítünk, majd személyesen is vázoljuk elképzeléseinket. Ezután következnek az egyeztetések, módosítások, igény szerint árajánlat összeállítása, ami mind beletartozik egy kert tervezési díjába.

Aggódom, hogy ha megrendelem a kerttervet, és nem fog tetszeni a végeredmény, akkor is ki kell fizetnem, viszont mehetek máshoz újraterveztetni.
A tapasztalatunk az, hogy a megrendelőink mindig elégedettek, sőt elképzeléseiken felüli kerttervet kapnak kézhez. Több száz kertterv és 10 éves tervezői tapasztalattal a hátunk mögött azt gondoljuk, ha Ön megtekinti a referenciáinkat és ezek a kertek összhatásukban szimpatikusak, akkor biztos hogy tetszeni fog a terv, amit elkészítünk.

Mennyibe kerül egy kert megépítése, lehet tudni előre?
Ezt sajnos nem tudjuk előre megmondani, akkor sem, ha ez a leggyakoribb kérdés az ügyfeleink részéről. cFügg a szintkülönbségtől, az építendő zöldfelület nagyságától, a kertben elhelyezett építmények bonyolultságától, attól, hogy lesz-e kerti tó, úszómedence… Nagyságrendileg egy autó árában kell gondolkodni, ez pedig lehet középkategóriás és luxusautó is, attól függően, hogy mit választ az ember.